Tuesday, March 17, 2015

Hamas är en terroristorganisation



Hamas är en terroristorganisation

Hamas stadgar är avslöjande för deras målsättning och avslöjande för hur de ser på Israel. En genomläsning av dessa borde leda till förståelse för Israels kamp mot denna organisation.

Hamas har stämplats som en terrororganisation, vilket den också är. I dess stadgar är det klart uttalat att målet är att utplåna Israel. 

Detta uttrycks redan i inledningen: 

”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess islam kommer att utplåna det, precis som det utplånade andra före sig.”

Artikel 13 i stadgarna lyder så här:

”Det finns ingen lösning på den palestinska frågan utom genom jihad. Initiativ, förslag och internationella konferenser är alla ett slöseri med tiden och fåfänga strävanden.”

Denna artikel är talande. Det är jihad som gäller och inte uppgörelser med Israel.

Ingen förändring från Hamas sida har skett i samband med uppgörelsen med det palestinska styret.

Hamas står fast vid sitt heliga krig mot Israel, bekräftade Hamasledare Khaled Mashaal på onsdagen veckan efter att man skrivit under avtalet.

I Jerusalem Post kunde man den 30 april läsa Hamasledarens kommentar till avtalet: 

”Vår väg är motstånd och vapen och vårt val är jihad.” 

Hatet mot Israel lever kvar i palestinska led, ett hat som är förödande för dem själva och som orsakat Israel mycket lidande.

I sin 66-åriga historia har det för Israel lett till att man fått genomgå sju krig, fem väpnade konflikter, över 20 000 raketattacker, tusentals terrorattacker.

Israel har förlorat 23 000 soldater och åtskilliga tusen civila människor har dött.
Detta är priset som man fått betala. Vilket annat land hade stått ut med det?

Den som trots detta ständigt fördömer Israel, och inte har någon förståelse för landets kamp, kan räknas in i skaran bland fiender till Israel.





No comments:

Post a Comment